Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βορίδης (υπ. Υγείας): Δεν «κόβονται» οι διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ - Στόχος η δημιουργία ελεγκτικού πεδίου

Βορίδης (υπ. Υγείας): Δεν «κόβονται» οι διαγνωστικές εξετάσεις στον ΕΟΠΥΥ - Στόχος η δημιουργία ελεγκτικού πεδίου
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στόχος είναι να ελέγχονται οι γιατρούς που ενδεχομένως παραβιάζουν τα ιατρικά τους καθήκοντα
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, υποστήριξε ότι η κοινή Υπουργική Απόφαση για τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ δε βάζει κάποιου είδους «κόφτη».
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφήσουν όποια εξέταση είναι η ενδεικνυόμενη κατά τη γνώμη τους, αλλά δημιουργείται ένα ελεγκτικό πεδίο. Δηλαδή όπως είπε δημιουργείται ένα ελεγκτικό πεδίο το οποίο θα μπορεί να ελέγχει αυτούς τους γιατρούς που ενδεχομένως παραβιάζουν τα ιατρικά τους καθήκοντα.
Mε βαριές κουβέντες επέκρινε νωρίτερα την περικοπή των προληπτικών εξετάσεων ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για δολοφονικές περικοπές της κυβέρνησης ενώ και η Έλενα Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι η επίμαχη απόφαση είναι αποτέλεσμα των «εγκληματικών μνημονιακών πολιτικών».
Με ειρωνική διάθεση σχολίασε τις περικοπές ο Γιώργος Κυρίτσης από τη ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας αναρωτήθηκε «εκτός αν θέλετε να αφήσουμε την πρόληψη στο Θεό τον ίδιο»
Από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης παρατήρησε ότι έχουν αυξηθεί οι ασθενείς που δεν πάνε στο γιατρό γιατί δεν έχουν να πληρώσουν και κάλεσε τους πολίτες «να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτής πολιτικής και να καταργηθεί η ιδιωτική δράση στην υγεία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης