Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αϊτή: Τουλάχιστον 23 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα

tags :
Αϊτή: Τουλάχιστον 23 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα
Σε σαράντα ανέρχονται οι τραυματίες από το δυστύχημα
Τουλάχιστον είκοσι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη σαράντα τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην παραλιακή πόλη της Αϊτής, Πετί Γκοαβέ, όταν λεωφορείο που μετέφερε εξήντα επιβάτες έπεσε σε χαράδρα βάθους τουλάχιστον 15 μέτρων.
Μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, αλλά και ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών, σύμφωνα με τον Τζόσεφ Λίντερ, επικεφαλής της υπηρεσίας που συνέταξε το πόρισμα του δυστυχήματος, προσθέτοντας ότι από το «πολύ σοβαρό τροχαίο» υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.
«Το όχημα επιβράδυνε σε μια πολύ επικίνδυνη στροφή στο λόφο όπου προκαλούνται συχνά ατυχήματα αλλά πριν ολοκληρώσει τη στροφή έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «μετρήσαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς στο σημείο του δυστυχήματος ενώ πολλοί τραυματίες κατέληξαν στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.
Το νοσοκομείο της πόλης Πετί Γκοαβέ έχει μειωμένες υποδομές και ελάχιστες ιατρικές υπηρεσίες και καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να περιθάλψει τους τραυματίες, ορισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε άλλα κέντρα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης