Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν πρόβλημα υψίστης σημασίας στην Αττική

Τα τροχαία ατυχήματα παραμένουν πρόβλημα υψίστης σημασίας στην Αττική
Τον Αύγουστο του 2014 κατεγράφησαν 411 τροχαία ατυχήματα, με 21 συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους
Μείζον παραμένει το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων στην Αθήνα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και τους αριθμούς, που έδωσε στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, 21 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στο οδόστρωμα, μόλις σε ένα μήνα, ενώ την ίδια περίοδο, Αύγουστος του 2014, σημειώθηκαν στο Λεκανοπέδιο, 411 τροχαία ατυχήματα με 538 παθόντες.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση σηματοδοτών και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, κατέγραψε 26.224 παραβάσεις του κώδικα και της νομοθεσίας, εκ των οποίων 468 είχαν τον χαρακτήρα πλημμελήματος.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 745 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 81 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.596 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 429 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 843 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 486 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 1.360 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης