Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Την Πέμπτη η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια
Αναμένεται αύξησή τους στις δημοφιλείς σχολές
Την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας και σύμφωνα με τελευταία στοιχεία αναμένεται αύξησή τους στις δημοφιλείς σχολές, ενώ αντιθέτως, μείωση αναμένεται ότι θα καταγραφεί στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου.
Παράλληλα, σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων υπήρξε αύξηση των αριστούχων, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογικές Σχολές.
Όσον αφορά το 2ο επιστημονικό πεδίο, μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία), αλλά και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο) με την Ιατρική της Αθήνας να ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).
Στο 4ο επιστημονικό πεδίο και τις πολυτεχνικές σχολές οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανάλογα με τη ζήτηση, δηλαδή σε σχολές με υψηλή ζήτηση, όπως των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν πολύ καλές στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής.
Ανάλογη αναμένεται να είναι και η πορεία των βάσεων στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης