Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανησυχία στην Κρήτη από την πτώχευση της ρωσικής Labirint – Προβληματισμός για τις οφειλές προς τις επιχειρήσεις

Ανησυχία στην Κρήτη από την πτώχευση της ρωσικής Labirint – Προβληματισμός για τις οφειλές προς τις επιχειρήσεις
Στάση αναμονής από τον τουριστικό κόσμο, περιμένει κινήσεις από την ηγεσία του κλάδου
Έντονη ανησυχία εκφράζει ο τουριστικός κόσμος της Κρήτης μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκου Χαλκιαδάκη, «δεν την περίμενε κανείς», για να προσθέσε ότι «μέχρι και την Παρασκευή, ο μεγάλος αυτός ρωσικός διοργανωτής ταξιδιών προέβη σε πληρωμές έξι εκατομμυρίων ευρώ».
Το πλήγμα για την Κρήτη μεταφράζεται σε 20.000 περίπου τουρίστες για τον μήνα Αύγουστο (5.000 την εβδομάδα) και έντονος είναι ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με τις οφειλές αυτών προς τις επιχειρήσεις.
Μπορεί, όπως τονίζεται, η βούληση των επιχειρηματιών του νησιού να είναι προς την κατεύθυνση της κάλυψης της ζημίας από ίδια κεφάλαια, άρα και η μη κάλυψη του κόστους από τους Ρώσους πελάτες, ωστόσο όπως σημειώνει ο κ. Χαλκιαδάκης, δεν μπορεί η Ένωση Ξενοδόχων να πιέσει τους πάντες να επωμιστούν τις ζημίες.
Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που φιλοξενούν μόνο Ρώσους τουρίστες μέσω του Labirint, όπως μεγάλη αλυσίδα, που έχει διαθέσει 1.800 κλίνες στον εν λόγω τουριστικό οίκο.
Σε κάθε περίπτωση, ο τουριστικός κόσμος τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας μεταξύ άλλων και κινήσεις από την πολιτική ηγεσία του κλάδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης