Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ – Να γίνει άμεσα διαπραγμάτευση ανάμεσα σε όλα τα κόμματα

tags :
Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ – Να γίνει άμεσα διαπραγμάτευση ανάμεσα σε όλα τα κόμματα
Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ολοκληρωμένη μελέτη για την αγορά ενέργειας
Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Ο κ. Καββαθάς υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει άμεσα διαπραγμάτευση μεταξύ όλων των κομμάτων, των τοπικών φορέων και των επιστημονικών αρχών προκειμένου να υπάρξει οργάνωση διαχείρισης του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας ενώ τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί την απόσυρση του νομοσχεδίου διότι με τις διευθετήσεις που επιχειρούνται μέσω του νομοσχεδίου στην αγορά ηλεκτρισμού, θα δημιουργηθεί ολιγοπώληση αγορών ενέργειας η οποία θα επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες με τον επηρεασμό των τιμών και των παραγωγικών δυνατοτήτων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι «η επιχειρούμενη μεταβολή δεν ήταν το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την αγορά ενέργειας, και ιδιαίτερα της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία αποτελεί παράμετρο εξάρτησης της χώρας από διεθνείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης