Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιδράσεις των υπαλλήλων του ΕΟΤ για το ν/σ για τον τουρισμό – Χαρακτηρίζεται από ασυνταξίες

tags :
Αντιδράσεις των υπαλλήλων του ΕΟΤ για το ν/σ για τον τουρισμό – Χαρακτηρίζεται από ασυνταξίες
Kάνουν λόγο για προσπάθεια αποδυνάμωσης του Οργανισμού
Την αντίδραση των υπαλλήλων του ΕΟΤ έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τις τουριστικές δραστηριότητες, οι οποίοι υπέβαλαν υπόμνημα προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο νόμου προωθήθηκε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή εξαγγελία ή δημοσιότητα και χωρίς διαβούλευση.
Παράλληλα, τονίζουν ότι έχει συνταχθεί εξαιρετικά πρόχειρα, ενώ σημειώνουν ότι χαρακτηρίζεται από ασυνταξίες και έλλειψη σοβαρής νομοτεχνικής επεξεργασίας, καθώς και ότι καταδεικνύει ότι οι συντάκτες του δεν έχουν γνώση της τουριστικής νομοθεσίας αλλά και της τουριστικής πραγματικότητας.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι «με το σύνολο των νομοθετικών ενεργειών της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού (ν. 4179/2013, ν. 4254/2014, ν. 4262/2014 και το παρόν σχέδιο νόμου), δεν ελαφρύνονται τα διοικητικά βάρη, ούτε απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης, ελέγχου και πιστοποίησης των τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως πιθανόν επιδιώκεται, αλλά επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο.
»Παράλληλα, επαναλαμβάνεται μονότονα η ήδη υφιστάμενη νομοθεσία, ενώ θα έπρεπε να εισάγονται καινοτόμες ρυθμίσεις με τις οποίες θα διευκολυνθεί η τουριστική επενδυτική δραστηριότητα, θα εκσυγχρονιστεί και θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν».
Σημειώνεται ακόμη ότι «αντί να ενισχυθεί ο ΕΟΤ ως η μοναδική μιας στάσης αρμόδια υπηρεσία για όλες τις τουριστικές δραστηριότητες, να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη δομή του και η εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών του, γίνεται πολυδιάσπαση των τουριστικών αρμοδιοτήτων, με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η τουριστική επενδυτική δραστηριότητα με την εμπλοκή πάρα πολλών υπηρεσιών και φορέων (Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Περιφέρειες, Δήμοι, ΞΕΕ κ.λπ.)».
Κατηγορούν επίσης το υπουργείο Τουρισμού ότι διακατέχεται από «δογματική αντίληψη» και ότι επιχειρεί να αποδυναμώσει τον ΕΟΤ, παρά τα όσα περί του αντιθέτου αναφερόμενα στην εισηγητική έκθεση του σχεδίου νόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης