Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο και Τετάρτη απολογούνται οι 14 νέοι συλληφθέντες για την ηρωίνη

Αύριο και Τετάρτη απολογούνται οι 14 νέοι συλληφθέντες για την ηρωίνη
Βαρύνονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών
Αύριο και την Τετάρτη θα απολογηθούν στον Εισαγγελέα Πειραιά οι 14 συλληφθέντες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί.
Εναντίον τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για 11 Ινδούς, μέλη του πληρώματος του τάνκερ που μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα μας, καθώς και άλλα τρία άτομα, δύο εκ των οποίων Έλληνες, (έναν άνδρα και μία γυναίκα).
Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας συλληφθείς φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.
Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.
Η ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε στις δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κορωπί και Φιλοθέη είναι η μεγαλύτερη ποσότητα του ναρκωτικού που έχει εντοπιστεί στην Ευρώπη, ίσως και παγκοσμίως δήλωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Σημειώνεται ότι συνολικά η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε κατά τις δύο αυτές επιχειρήσεις,  ξεπερνά τους δύο τόνους.
«Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, θα απογοητευθούν» είπε ο κ. Βαρβιτσιωτης τονίζοντας ότι «η χώρα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας και ένα Λιμενικό Σώμα που δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης