Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ – Αρνείται να συμμετέχει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Πραγματοποιεί αύριο στάση εργασίας

tags :
ΑΔΕΔΥ – Αρνείται να συμμετέχει στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Πραγματοποιεί αύριο στάση εργασίας
Η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνα στην πολιτική της τα συνδικαλιστικά όργανα, τονίζεται σε ανακοίνωση
Την άρνησή της να συμμετάσχει στις επιτροπές αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνα στην πολιτική της τα συνδικαλιστικά όργανα.
Παράλληλα, εξήγγειλε τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΥΝ και της ΟΝΓΕ, προκηρύσσόντας στάση εργασίας από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν πρόκειται να συμπράξουν στην καθιέρωση ατομικών μισθών, διαρκούς κινητικότητας, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να καθορίσει ως αξιολογητές για υπαλλήλους που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, κομμάτων κ.λπ., τον γ.γρ. της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωνικού Κέντρου της ΑΔΕΔΥ, τονίζει ότι «καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, όπου από τη μια διαχωρίζει προκλητικά τους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι από την άλλη επιδιώκει να καταστήσει συνυπεύθυνα στην πολιτική της τα συνδικαλιστικά όργανα και μάλιστα στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την κατάργηση του νόμου της αξιολόγησης.
Προσθέτει δε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αλλά και το Κοινωνικό Πολύκεντρο, δεν πρόκειται να υλοποιήσουν αυτές τις διατάξεις και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να καταργηθεί ο Νόμος 4250/2014,νόμος που «κατασκευάζει» νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης