Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες

Έως την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες
Χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου οι δικηγόροι των καθαριστριών, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων
Μέχρι την Πέμπτη εκτιμάται ότι θα έχει λάβει απόφαση ο Άρειος Πάγος επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητά να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ και παράλληλα διέταξε την επανατοποθέτησή τους.
Σήμερα, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.
Οι νομικοί παραστάτες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, υπαλλήλων.
Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, που έχει γνωρίσει η χώρα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο υποστήριξε ότι, από την υπόθεση των καθαριστριών, επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.
Από την άλλη πλευρά, οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση.
Επίσης, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.
Τόνισαν, ακόμη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος βλάβης του Δημοσίου από την επανατοποθέτηση των καθαριστριών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης