Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη Παπαγεωργόπουλου - «Βασίλειο διαφθοράς» ο δήμος υποστήριξε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος

Δίκη Παπαγεωργόπουλου - «Βασίλειο διαφθοράς» ο δήμος υποστήριξε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος
Είχε την αίσθηση ότι είναι ατιμώρητος, ανέφερε για τον Β. Παπαγεωργόπουλο
Βασίλειο διαφθοράς χαρακτήρισε τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, κάνοντας μάλιστα λόγο για πάρτι στο οποίο συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος αλλά και οι Λεμούσιας και Σαξώνης.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για «πάρτι», στο οποίο συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, μαζί με τον άλλοτε δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.
«Δεν γίνεται να τα έκανε μόνος του o Σαξώνης», ανέφερε, προσδιορίζοντας ως «αφετηρία» της υπεξαίρεσης, η οποία κατά τον ίδιο από ένα σημείο κι έπειτα είχε τα στοιχεία του «οργανωμένου σχεδίου»- το 1999, όταν δηλαδή ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Β. Παπαγεωργόπουλος.
Για τον Β. Παπαγεωργόπουλο σημείωσε ότι «είχε την αίσθηση ότι είναι ατιμώρητος», ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες της Θεσσαλονίκης γι' αυτά που συνέβησαν επί των ημερών του.
Παράλληλα, αναφέρθηκε όπως και κατά την πρώτη ημέρα της εξέτασής του, στις στενές σχέσεις Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια, τονίζοντας ότι ο τελευταίος παρέμενε στο πόστο του παρά τα «φαινόμενα έκπτωσης αξιών» που κατά καιρούς «έβγαιναν στην επιφάνεια» με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Χαρακτηριστικά ανέφερε την περιβόητη υπόθεση της δωρεάς οικοπέδου, όπως και το γεγονός ότι ο πρώην γενικός γραμματέας παραθέριζε το καλοκαίρι στο εξοχικό σπίτι εργολάβου του δήμου.
Ο Π. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος ακόμη και τώρα δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό της υπεξαίρεσης και επεσήμανε ότι «η δίκη που διεξάγεται αποτελεί πρόβλημα για το δήμο και τους δημότες της Θεσσαλονίκης».
Η δίκη συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης