Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσ/νίκης - Καταθέτει ο Γ. Μπουτάρης

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσ/νίκης - Καταθέτει ο Γ. Μπουτάρης
Συνεχίζεται σήμερα η εξέταση του κ. Μπουτάρη, καθώς είχε διακοπεί η δίκη
Συνεχίζεται σήμερα για 30ή ημέρα η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης με την εξέταση του νυν δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Σημειώνεται ότι η κατάθεση του κ. Μπουτάρη είχε ξεκινήσει πριν από το Πάσχα, ωστόσο η δίκη διακόπηκε και συνεχίζεται εκ νέου σήμερα.
Στην τότε κατάθεσή του ο κ. Μπουτάρης είχε αναφερθεί σε «σύστημα» που είχε «ξεσαλώσει», ενώ όσον αφορά τον προκάτοχό του και καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είχε πει ότι τον είχε προειδοποιήσει κατά το παρελθόν να είναι προσεκτικός.
«"Βασίλη μου, πρόσεχε θα σε βάλουν μέσα", του έλεγα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο Εφετείο.
Ερωτηθείς για τις ευθύνες του κ. Παπαγεωργόπουλου αναφορικά με την «τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκε στον δήμο, ο κ. Μπουτάρης είχε αναφέρει ότι «γνώριζε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι λείπουν λεφτά, αλλά μόνο ο ίδιος ξέρει εάν ήταν κι αυτός στο κόλπο».
Όσον αφορά τους -επίσης- καταδικασθέντες σε ισόβια κάθειρξη Μιχάλη Λεμούσια, άλλοτε γενικό γραμματέα του δήμου και Παναγιώτη Σαξώνη, πρώην ταμία, για τον πρώτο ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε ότι δεν γινόταν τίποτα εάν δεν περνούσες από τον πάγκο του, ενώ αποκάλεσε τον δεύτερο «χαϊδεμένο παιδί του δήμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης