Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών - Θα αποκλείσουν τη λαχαναγορά του Ρέντη

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών - Θα αποκλείσουν τη λαχαναγορά του Ρέντη
Αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά τον κλάδο τους
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις δηλώνουν οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι αντιδρούν στο προωθούμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης νομοσχέδιο που αφορά τον κλάδο τους.
Για σήμερα έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό της Κεντρικής Λαχαναγοράς του Ρέντη, ενώ αύριο το πρωί θα μοιράσουν δωρεάν προϊόντα τους σε καταναλωτές, σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε όπως υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωση, «να γίνει αντιληπτό από όλους πως οι αγρότες πωλητές των λαϊκών αγορών δεν εγκαταλείπουν τον συνάνθρωπο, αλλά τον στηρίζουν».
Παράλληλα, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εκπρόσωποί τους θα καταθέσουν τις θέσεις τους στον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών αντιδρούν στο νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει δημόσια κλήρωση κάθε ένα - δύο χρόνια για τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν στις λαϊκές αγορές, αλλά και αυστηροποίηση των κυρώσεων σε όλες τις κατηγορίες παραπτωμάτων, προβλέποντας ποινικές κυρώσεις, όπως π.χ. τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης