Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Δεκέμβριο στον Άρειο Πάγο η τελική απόφαση για το πρώτο «χαράτσι»

Τον Δεκέμβριο στον Άρειο Πάγο η τελική απόφαση για το πρώτο «χαράτσι»
Εν αναμονεί της απόφασης για το αν είναι συνταγματικό η όχι
Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εάν το πρώτο χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) είναι συνταγματικό ή όχι.
Το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προς οριστική κρίση από το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, στις αρχές Φεβρουαρίου, έκρινε ότι το πρώτο χαράτσι το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό.
Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει κατά της επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, καταναλωτικές οργανώσεις (ΙΝΚΑ, κ.λπ.) και ο δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γεώργιος Κόκκας.
Σημειώνεται δε πως έχει προηγηθεί και απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που κρίνει πως το χαράτσι είναι συνταγματικό, και απλώς δεν μπορεί να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση μη πληρωμής του.
Ωστόσο τονίζεται ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου αφορά το πρώτο χαράτσι, δηλαδή αυτό που ήδη έχει εισπραχθεί., καθώς το χαράτσι που είναι σε ισχύ σήμερα εφαρμόστηκε αργότερα με νεότερο νομοθετικό καθεστώς για το οποίο δεν έχουν επιληφθεί ακόμα τα δικαστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης