Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία ολοκλήρωσης απογραφής των ΝΠΙΔ του Δημοσίου

Μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία ολοκλήρωσης απογραφής των ΝΠΙΔ του Δημοσίου
Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής
Μέχρι τις 30 Απριλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο των διεθνών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «η αδυναμία τήρησης αυτής της προθεσμίας αποτελεί Μετά την απογραφή των ΝΠΙΔ θα ακολουθήσει και η ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ).
Όσα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου παρεκκλίνουν από την υποχρέωση απογραφής στο μητρώοο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από την ένταξη στο σύστημα πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) θα βρεθούν αντιμέτωπα με αυστηρές κυρώσεις.
Όπως αναφέρεται, «για όσο διάστημα παρατηρείται παρέκκλιση από την απογραφή στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου και από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ, αναστέλλεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επιχορήγηση ή απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Επιπροσθέτως, για τις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΙΔ του Κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/2005, καθώς και για τα ΝΠΔΔ, για όσο διάστημα παρατηρείται η ανωτέρω παρέκκλιση, επιπλέον των ανωτέρω, αναστέλλεται η καταβολή των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
»Η επί δίμηνο μη συμμόρφωση και η εξακολούθηση παρέκκλισης από τη διαδικασία πληρωμής μέσω ΕΑΠ που διαπιστώνεται από τον αρμόδιο κάθε φορά φορέα επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης