Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκινά η εφαρμογή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων - Καθιερώνεται ποσόστωση στη βαθμολόγηση

Ξεκινά η εφαρμογή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων - Καθιερώνεται ποσόστωση στη βαθμολόγηση
Όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, ούτε απολύονται, σύμφωνα με το υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης
Μέχρι τις 28 Απριλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες σε υπουργεία, δήμους και νομικά πρόσωπα τις εκθέσεις τους σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, όπου καθιερώνεται η ποσόστωση στη βαθμολόγηση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σημειώνεται ότι το 25% βαθμολογείται με 9- 10 βαθμούς, το 60% με 7- 8 βαθμούς και το 15% με 1-6 βαθμούς.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει επισημάνει ότι όσοι βαθμολογούνται με την κατώτερη βαθμολογία δεν θα οδηγούνται σε διαθεσιμότητα, καθώς αυτή έχει λήξει, ούτε θα απολύονται.
Το υπουργείο, με την εγκύκλιο, καλεί άμεσα τις υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους, ενώ δίδονται και υποδείγματα ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης.
Με βάση τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4250/2014, τίθενται αποκλειστικές προθεσμίες εντός των οποίων οφείλουν οι αρμόδιοι να έχουν συντάξει τις εκθέσεις αξιολόγησης του 2013, για τους υπαλλήλους. Ειδικότερα, με βάση ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου του 2014, οι προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:
- Έως 28 Απριλίου του 2014, έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών.
- Έως 13 Μαΐου του 2014, σύνταξη της έκθεσης από τον αξιολογούμενο.
- Έως 28 Μαΐου του 2014, σύνταξη της εισήγησης από τον εισηγητή.
- Έως 30 Ιουνίου του 2014, σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τον αξιολογητή.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 που έχουν ήδη συνταχθεί, επανασυντάσσονται, ενώ κατ' εξαίρεση δεν επηρεάζεται το κύρος των εκθέσεων οι οποίες έχουν ήδη συνταχθεί και ολοκληρωθεί κατά τη δημοσίευση του ν. 4250/2014 από τους αξιολογητές, εφόσον αυτός ήταν ο τελικός αξιολογητής και λογίζεται ως τέτοιος και με τις νέες διατάξεις. Έτσι, στην περίπτωση και μόνο αυτή, οι υπάλληλοι, των οποίων το κύρος των εκθέσεων αξιολόγησης δεν θίγεται, δεν θα συμπεριληφθούν στη σχετική απόφαση επιμερισμού των ποσοστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης