Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γ. Σγουρός (περ. Αττικής) - Πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση θέλει η Αττική

Γ.  Σγουρός (περ. Αττικής) - Πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση θέλει η Αττική
Μέχρι στιγμής δεν βλέπω πρόγραμμα, αλλά κουβέντες στον αέρα, σημείωσε αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του για την περιφέρεια Αττικής
«Η Αττική των 5 εκατομμυρίων κατοίκων και των 66 δήμων θέλει πολιτική σταθερότητα, δουλειές και εθνική συνεννόηση», τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
«Η ανεργία είναι πολύ μεγάλη, τα λόγια είναι φτώχεια, σημασία έχει να κάνουμε δουλειές, να δουλεύει ο κόσμος και να αρχίσει η μηχανή να παίρνει μπροστά και να ξαναέρθουνε πάλι σε εκείνο το σημείο που θα αρχίσουμε να χαμογελάμε σιγά-σιγά. Αυτό που έχει σημασία είναι η πολιτική σταθερότητα. Πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης», επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής.
Ο κ. Σγουρός αφήνει να εννοηθεί ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δύο θέματα, πρώτα να κάνω τον απολογισμό και δεύτερον να ετοιμαστώ για να κατέβουμε στις εκλογές και να κερδίσουμε».
Ο περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος επέλεξε να μιλήσει από το υπό κατασκευή Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, στο Κορωπί, σημείωσε ότι «είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει υπογράψει σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής».
Πρόσθεσε δε, ότι με την ολοκλήρωση του έργου σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα εξυπηρετηθούν περίπου 100.000 κάτοικοι, το οποίο σε συνδυασμό και με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μαρκοπούλου, «θα εξυπηρετήσει όλη την περιοχή και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα αποβληθούν πλέον οι βόθροι που ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων της περιοχής. Το έργο θα δημιουργήσει γύρω στις 2.000 θέσεις εργασίας για να κατασκευαστεί και γύρω στις 300 - 500 θέσεις όταν θα αρχίσει να λειτουργεί».
Ερωτηθείς σχετικά με την κομματικοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Σγουρός είπε ότι «πρέπει όλοι μαζί, όλα τα κόμματα να καταλάβουν ότι δεν έχουμε άλλον δρόμο από αυτό της πολιτικής συνεννόησης. Να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, να σταματήσουμε να πετάμε πυροτεχνήματα, να δούμε ποιο είναι το εφικτό και τι θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα κόμματα έχουν μείνει πίσω και γι' αυτό βλέπετε και «ποτάμια», σε λίγο και «καταρράκτες».
Ερωτηθείς για τους υπόλοιπους διεκδικητές της περιφέρειας Αττικής ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι βλέπει υπερβολές στα προγράμματά τους και συμπλήρωσε ότι «δεν θα διστάσω να πω ότι αυτό το πρόγραμμα είναι καλό. Αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπω πρόγραμμα, αλλά κουβέντες του αέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης