Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκορδάς (υφυπουργός Ανάπτυξης) – Σήμερα οριστικοποιείται η ρύθμιση για το γάλα – Αύριο στη Βουλή

Σκορδάς (υφυπουργός Ανάπτυξης) – Σήμερα οριστικοποιείται η ρύθμιση για το γάλα – Αύριο στη Βουλή
Εάν τα πράγματα ήταν καλά, κανείς δεν θα ζήταγε αλλαγές


Το νομοσχέδιο για το γάλα θα οριστικοποιηθεί σήμερα και αύριο θα κατατεθεί στη Βουλή ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ.Σκορδάς, ο οποίος υποστήριξε ότι με τη νέα ρύθμιση δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά.
«Ο κλάδος έχει απολέσει τα 2/3 των απασχολούμενων του, και από 8.500 κτηνοτρόφους φτάσαμε στους 3.500. Έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη. Αν τα πράγματα ήταν καλά κανείς δεν θα συζήταγε αλλαγές» τόνισε ο κ.Σκορδάς, τονίζοντας ότι το 2015 τελειώνουν οι ποσοστώσεις στο γάλα.
«Εξαιτίας της συρρίκνωσης δεν καλύπτουμε ούτε τα 2/3. Το δικαίωμα παραγωγής μας είναι σχεδόν 900.000 τόνοι και παράγουμε 600.000 έχουμε περιθώριο για ακόμη 300.000 τόνους» υπογράμμισε ο κ.Σκορδάς, ο οποίος εξήγησε ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, που υπερβαίνει τους 1,3 εκατ. τόνους ετησίως, αλλά και τις ελληνικές εξαγωγές.
Ο κ.Σκορδάς απέδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο για το καινούργιο, κάνοντας λόγο για «κλασική αιτία των συμπεριφορών κάποιων όταν συζητάμε αλλαγή στο καθεστώς».
«Συρρικνώνουμε την ελληνική κτηνοτροφία με τους σημερινούς περιορισμούς. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην αντίληψή μας αν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα παραγωγής από μια χώρα κατανάλωσης» παρατήρησε ο κ. Σκορδάς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης