Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακόμα 1,4 εκατ. επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας – Στα 11 εκατ. οι συνολικές επιστροφές του

Ακόμα 1,4 εκατ. επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας – Στα 11 εκατ. οι συνολικές επιστροφές του
Αναμένεται η τελική έγκριση της ελβετικής Δικαιοσύνης
Ακόμη 1,4 εκατομμύριο  ευρώ επιστρέφει στο δημόσιο από την Ελβετία ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ο οποίος είχε ομολογήσει ότι είχε λάβει μίζες από συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ.
Με την επιστροφή του 1,4 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 11 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ηλίας Μπίσιας, «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση που έχει επιβληθεί στην Ελβετία και ακολούθως να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».
Πληροφορίες θέλουν την ελβετική Δικαιοσύνη να συναινεί στο να αποδεσμευτούν και να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο, μέσω ειδικού λογαριασμού που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα τη Ελλάδος, το σύνολο των χρημάτων  που ανήκουν στον προφυλακισμενο  Αντώνη Κάντα και κατασχέθηκαν από τις ελβετικές αρχές αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό ενός Trust καθώς  και ενος ασφαλιστικού προγράμματος σε τράπεζες στη Γενεύη, τις οποίες είχε αναφέρει ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του ενώπιον των ανακριτών, δεσμευόμενος ότι θα επιστρέψει στις ελληνικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης