Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ - Προσχηματικός ο διάλογος που ζητεί ο Κ. Μητσοτάκης - Aν επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο να ακυρώσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

ΑΔΕΔΥ - Προσχηματικός ο διάλογος που ζητεί ο Κ. Μητσοτάκης - Aν επιθυμεί έναν εποικοδομητικό διάλογο να ακυρώσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η πρόσκληση για διάλογο γίνεται αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του δημοσίου
Αρνητική εμφανίζεται η ΑΔΕΔΥ στο αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκης για συνάντηση, χαρακτηρίζοντας το διάλογο που ζητεί ο υπουργός ως προσχηματικό.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η πρόσκληση για διάλογο γίνεται αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Επίσης κατηγορεί τον υπουργό ότι θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.
«Ο διάλογος τον οποίο επιζητεί ο κ. Υπουργός είναι προσχηματικός και θέλει να καταστήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμέτοχο και συνένοχο στις αποφασισμένες 15.000 απολύσεις που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αν πράγματι επιθυμεί ένα γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, να ακυρώσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες εκτιμά ότι έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης