Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 80 ανήλθαν τα θύματα του ιού της γρίπης

Σε 80 ανήλθαν τα θύματα του ιού της γρίπης
Νέες παρτίδες αντιγριπικών εμβολίων παραλαμβάνουν οι περιφέρειες της χώρας για τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου
Σε 80 ανήλθαν τα θύματα του ιού της γρίπης, η οποία είναι σε έξαρση στη χώρα μας.
Από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 234 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 56 ασθενείς.
Παράλληλα, οι περιφέρειες παραλαμβάνουν νέες παρτίδες αντιγριπικών εμβολίων ώστε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός κατά προτεραιότητα των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Οι ειδικοί συστήνουν να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινήςμ όπως το συχνό και επιμελές πλύσιμο των χεριών ενώ όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.
Επιπλέον συστήνεται να αερίζεται καθημερινά και πολύ καλά το σπίτι και να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους με εμφανή συμπτώματα κρυολογήματος, όπως είναι το μπούκωμα, η καταρροή, ο βήχας και το φτάρνισμα.
Η φετινή έξαρση της γρίπης οφείλεται κυρίως στα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κυρίως των ομάδων υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι το 70% στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπέρασε το 30%.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η κρίση, η ελλιπής ενημέρωση και η ελληνική νοοτροπία αναφορικά με τον εμβολιασμό οφείλονται για τα χαμηλά αυτά ποσοστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης