Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Casus belli» για τους φαρμακοποιούς η απελευθέρωση του ωραρίου - Απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας

«Casus belli» για τους φαρμακοποιούς η απελευθέρωση του ωραρίου - Απειλούν με κινητοποιήσεις διαρκείας
Αντιτίθενται στην απελευθέρωση της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να πάμε στις ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία
Προειδοποιήσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας απευθύνουν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που υιοθετηθούν αλλαγές οι οποίες αφορούν θεσμικά ζητήματα του κλάδου.
Κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο «να πάμε στις ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία», αν επικρατήσουν οι θέσεις της τρόικας στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι αιτία πολέμου για τους φαρμακοποιούς αποτελούν η απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), αλλά και η συζήτηση για νέα απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν εκπρόσωποί τους, είναι εν ισχύι η πρόσφατη απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία έχει εξουσιοδοτηθεί το δ.σ. για «άμεσες και ξαφνικές κινητοποιήσεις όποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο».
Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ακόμη ότι ο κλάδος λαμβάνει υπόψη τις δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας, διαμηνύουν ωστόσο ότι «επειδή η διαπραγμάτευση είναι δυναμική, οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη θα δώσει το έναυσμα νέου γύρου κινητοποιήσεων».
Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε, τονίζουν, καμιά περαιτέρω μείωση του εισοδήματος μας με το πρόσχημα της επικράτησης του ανταγωνισμού.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης