Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπεγράφησαν επτά σημαντικά έργα σε Δήμους της Αττικής ύψους 40 εκατ. ευρώ

Υπεγράφησαν επτά σημαντικά έργα σε Δήμους της Αττικής ύψους 40 εκατ. ευρώ
Ο συνολικός Προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. Ευρώ και καλύπτονται από το ΕΣΠΑ
Υπεγράφησαν σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, παρουσία έξι Δημάρχων, οι συμβάσεις για επτά σημαντικά έργα σε Δήμους του λεκανοπεδίου.
Ο συνολικός Προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. Ευρώ και καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι της Αττικής  συνεργάζονται εξαιρετικά. Σχεδιάσαμε τα έργα, έγιναν  μελέτες και  εμείς τα  υποστηρίξαμε και τα προχωρήσαμε. Κρατήσαμε το λόγο μας και σήμερα υπογράψαμε από κοινού σημαντικά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, έργα οδοποιίας και κοινωνικής πρόνοιας που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες.Τα έργα αυτά  συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής. Οι πολίτες βλέπουν τα έργα στις γειτονιές τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δημάρχους για την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία».
Οι συμβάσεις κατασκευής αφορούν στα παρακάτω έργα:
1.    Βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα Κηφισιά - Άνοιξη - Άγιος Στέφανος - Καλέτζι - Μαραθώνας», προϋπολογισμού 1.000.000 €, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων  Επενδύσεων: πρόκειται για απολύτως απαραίτητες εργασίες συντήρησης ασφαλτικών σε ένα δρόμο, ο οποίος εξυπηρετεί τους Δήμους Κηφισιάς, Διονύσου και Μαραθώνα, είναι χαρακτηρισμένος ως «Εθνική Οδός», αποτελεί επέκταση της Λ. Κηφισίας και δέχεται σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Σκοπός του έργου είναι η άμεση βελτίωση του οδοστρώματος και η άρση επικινδυνότητας στα τμήματα που υπάρχουν φθορές και που εγκυμονούν κινδύνους για οχήματα και ιδιαίτερα για τα δίκυκλα
2.    Κατασκευή Έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τμήματος του Ρέματος "ΞΕΡΕΑΣ" Δήμου Κρωπίας Αττικής, προϋπολογισμού 6.100.000 € με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους μέσω του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ): με το συγκεκριμένο έργο η περιοχή της Αγ. Μαρίνας του Δήμου Κρωπίας Αττικής, πρόκειται να αποκτήσει σύγχρονο, ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων δεδομένου ότι το ρέμα “Ξερέα”  συχνά υπερχειλίζει με κίνδυνο για κατοικημένες περιοχές και γεωργικές εκτάσεις στην παράλια ζώνη
3.    Αναπλάσεις - δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στην Άνω και Κάτω Πεύκη, προϋπολογισμού 3.400.000 € με χρηματοδότη από κοινοτικούς πόρους μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΑ):  πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα του Δήμου από την εποχή της Νομαρχίας Αθηνών. Το έργο αφορά σε μια σύγχρονη αστική ανάπλαση για τους δημότες η οποία περιλαμβάνει:
    δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας
   διαπλάτυνση πεζοδρομίων, μέτρα για την ομαλή κίνηση των ΑμΕΑ
  μέτρα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
   φωτισμό των δρόμων
   αστικό εξοπλισμό δημιουργία νέων χώρων φύτευσης και άρδευση αυτών
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης