Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Α. Μπέζας (υφ. Υγείας) - Υπάρχει μία έξαρση της γρίπης, δεν χρειάζεται όμως πανικός

Α. Μπέζας (υφ. Υγείας) - Υπάρχει μία έξαρση της γρίπης, δεν χρειάζεται όμως πανικός
Η μεταρρυθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί την μεγαλύτερη στο χώρο της Υγείας, τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με τον υφυπουργό
Για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και για το φαινόμενο του ιού της γρίπης, μίλησε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, τα τελευταία 30 χρόνια, από τη δημιουργία του ΕΣΥ», δήλωσε ο κ. Μπέζας, επισημαίνοντας: «Ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί ως ασφαλιστικός οργανισμός Υγείας, έχοντας το ίδιο όνομα, έχει γιατρούς αυτή τη στιγμή στη λειτουργία του. Δηλαδή, έχει γιατρούς στην κεντρική του υπηρεσία» τόνισε ο υφυπουργός μιλώντας στο Star.
Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι εχουν εκδοθεί σχεδόν όλες οι υπουργικές αποφάσεις, εκτός από την υπουργική απόφαση για το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο θα καλύπτει και τη νοσηλεία του εξωτερικού, που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.
Αναφορικά με τον ιό της γρίπης, ο κ. Μπέζας δήλωσε: «Αυτό που είπαμε ως πολιτική ηγεσία είναι ότι δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό στον κόσμο. Υπάρχει μία έξαρση σε σχέση με το 2013. Αυτό παρατηρείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο στη χώρα μας. Για τα άτομα τα οποία είναι σε κατηγορία υψηλού κινδύνου υπάρχουν επαρκή εμβόλια. Μπορούν να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα. Προληπτικά μέτρα γενικότερα στον πληθυσμό έχει δώσει με πολλές ανακοινώσεις του το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Είναι κάτι το οποίο θα λήξει μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες».
Σχετικά με τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει ήδη υπογράψει μία υπουργική απόφαση η οποία δίνει την εντολή στον ΕΟΦ να εξετάσει τα δεδομένα που ισχύουν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να διευρύνει - επεκτείνει τη λίστα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης