Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας οι ΜΚΟ

tags :
Στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας οι ΜΚΟ
Πάρτι εκατομμυρίων, όργιο παρανομιών


Στο στόχαστρο της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ έχουν βρεθεί οι ΜΚΟ ύστερα από την αποκάλυψη της υπόθεσης με το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθετήσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα, στο επίκεντρο των ερευνών έχουν τεθεί τουλάχιστον οκτώ μη κυβερνητικές οργανώσεις που φέρονται να έχουν καρπωθεί εκατομμύρια ευρώ με «έργο» από το να μελετήσουν την κλιματική αλλαγή στο Μαυρίκιο μέχρι να εκπαιδεύσουν δημοσιογράφους στη Γεωργία.
Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου μιλούν για τη «μητέρα» όλων των ΜΚΟ, την κρατική «Έργο Πολιτών», η οποία δημιουργήθηκε το 2005 επί Κώστα Καραμανλή με στόχο την καταγραφή εθελοντικών οργανώσεων.
Έξι χρόνια μετά τη σύστασή της σταμάτησε ενώ είχαν ξοδευτεί 7,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια δόθηκαν για αμοιβές συνεργατών.
«Δεν είναι τυχαίο ότι ζητήσαμε στοιχεία από τις εφορίες για περίπου 3.000 ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία και διαπιστώνουμε ότι μόνο το 10% από αυτές χρηματοδοτείται κανονικά, τηρεί παραστατικά και δεν προχωρεί σε παράνομες ενέργειες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης