Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ στην άρση βαρών

Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ στην άρση βαρών
Κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσω μάλλον οι αθλητές, τόνισε ο εισαγγελέας
Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας τους κατηγορούμενος για ντόπινγκ στην υπόθεση με την εθνική ομάδα άρσης βαρών.
Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης και η αθλήτρια Ολυμπία.
Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέ,α ο οποίος είχε αναφέρει ότι κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσω μάλλον οι αθλητές.
«Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή έτυχε;», υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός, τονίζοντας ότι «ηη ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».
Σημειώνεται ότι στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία, με τον κ. Ιακώβου να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά.
«Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό».
Από την πλευρά του ο αθλητής Βαλέριος Λεωνίδης υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής, ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε ότι «ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει τόσο στη ζωή μας όσο και στο άθλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης