Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ - Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τον Μάρτιο

tags :
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ - Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τον Μάρτιο
Λήγουν τον Μάρτιο οι συμβάσεις των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών - Ζητούν άμεση συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού
Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τονίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, καθώς λήγουν στο τέλος Μαρτίου οι συμβάσεις 5.000 συμβεβλημένων ιατρών.
Γι' αυτό τον λόγο ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, με σκοπό τη διαπραγμάτευση των αμοιβών και των όρων των νέων Συμβάσεων του οργανισμού με το σύνολο των συμβεβλημένων κλινικών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, απαιτείται άμεσα η σύγκληση της εν λόγω επιτροπής, καθώς οι συμβάσεις των 5.000 συμβεβλημένων με τον Οργανισμό ιατρών λήγουν στο τέλος Μαρτίου και ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς ιατρική κάλυψη οι ασφαλισμένοι, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, όπως επισημαίνουν, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών είναι η μοναδική δομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παράλληλα, τονίζουν ότι πρέπει να συζητηθούν οι δυσλειτουργίες που έχει δημιουργήσει η θέσπιση του πλαφόν στη συνταγογράφηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης