Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Έχει κλείσει ο στόχος των απολύσεων για το 2013

Μητσοτάκης (υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης) – Έχει κλείσει ο στόχος των απολύσεων για το 2013
Ακολουθούν άλλες 11.000 απομακρύνσεις στο Δημόσιο το 2014


Την άποψη ότι ο στόχος των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο το 2013 έχει σχεδόν κλείσει εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι εντός του 2014 θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άλλες 11.000 απομακρύνσεις από το δημόσιο τομέα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, o κ.Μητσοτάκης και αναφερόμενος στους 1.650 που πέτυχαν προσωρινές αποφάσεις από δικαστήρια, διευκρίνισε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και ότι η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα να πείσει την τρόικα να συμπεριληφθούν στον συνολικό αριθμό αποχωρήσεων.
Για τους σχολικούς φύλακες, απέρριψε τα περί προσπάθειας διάσπασης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπήρξε λύση για τους 526 που θα εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία.
«Σε αυτή τη φάση αυτό μπορούσαμε να κάνουμε και το κάναμε με κοινωνικά κριτήρια» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι για τους υπόλοιπους 1.500 δεσμεύθηκε θα δοθεί απάντηση εντός των επόμενων 10 ημερών για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.
Επιπλέον, ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης στο Δημόσιο, προαναγγέλλοντας  νέο σύστημα για την επιλογή νέων γενικών διευθυντών και τμηματαρχών με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης