Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΕΔΕ - Αντιφατικές πρακτικές του ΥΠΟΙΚ στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΚΕΔΕ - Αντιφατικές πρακτικές του ΥΠΟΙΚ στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Tο υπουργείο αφ’ ενός, προωθεί μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 94 εκ. ευρώ, αφ’ ετέρου, «με υπουργικές αποφάσεις μοιράζει επιλεκτικά επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους»
Για αντιφατικές πρακτικές από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνει λόγο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση, το υπουργείο αφ’ ενός, προωθεί νέα  μείωση της τακτικής επιχορήγησης των ΟΤΑ κατά 94 εκ. ευρώ, αφ’ ετέρου, «με υπουργικές αποφάσεις μοιράζει επιλεκτικά, εκτός οποιασδήποτε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας έκτακτες επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους».
Η ΚΕΔΕ καταδικάζει τις συγκεκριμένες πρακτικές και ζητεί τη διακοπή και την ανάκληση όλων αυτών των «αδικαιολόγητων επιχορηγήσεων», υποστηρίζοντας ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει σε αυτές τις νέες περικοπές, εκτός του ότι θα τιναχθούν στον αέρα οι ήδη ασφυκτικοί προϋπολογισμοί των δήμων της χώρας, πολλοί από αυτούς θα  οδηγηθούν στη μέγγενη του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ»
Η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι οι δήμοι της χώρας, «εκτός του γεγονότος ότι έχουν στερηθεί τις πολύ χρήσιμες για τη λειτουργία των πόλεων υπηρεσίες αυτών των δύο κατηγοριών εργαζομένων με την αιφνίδια θέση τους σε διαθεσιμότητα», πληρώνουν από τις αρχές του έτους και μέχρι 31 Μαΐου, το κόστος μισθοδοσίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος της κινητικότητας.
«Το τελευταίο όμως διάστημα διαπιστώνουμε από το “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” ότι υπογράφονται επιχορηγήσεις προς διάφορους δήμους της χώρας, κατά παράβαση κάθε πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας» συμπληρώνεται.
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό αφού σε αυτό το «παιχνίδι» μπήκε τελευταία και το υπουργείο Οικονομικών.
«Από τη μία πλευρά περικόπτουν κρίσιμες και χρήσιμες κοινωνικές δαπάνες από την άλλη σπαταλούν πολύτιμους δημόσιους πόρους εφαρμόζοντας καταδικασμένες πολιτικές πρακτικές άλλων εποχών» υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης