Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανένδοτοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Ανένδοτοι οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αγρότες από τα μπλόκα των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και Μουδανιών
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο φορολογικό οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, ενώ οι αγρότες των μπλόκων των Πράσινων Φαναριών, Βασιλικών και των Μουδανιών έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο σημείο των Πράσινων Φαναριών, στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε, συγκεντρώνονται από νωρίς αγρότες της ευρύτερης περιοχής της πόλης και η πομπή πρόκειται να ξεκινήσει στις 11.
Παράλληλα, οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας έχουν προγραμματίσει συναντήσεις το απόγευμα με βουλευτές όλων των κομμάτων της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους προκειμένου να ανατραπεί η «λαθεμένη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί», όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συμμετέχουν και αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων.
Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τετάρτη, ενώ εντός της ημέρας θα πραγματοποιούν συμβολικούς αποκλεισμούς των οδοστρωμάτων, σύμφωνα με τον αγρότη, Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.
Εξάλλου, οι Σερραίοι αγρότες της Μαυροθάλασσας πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο της Δράμας, προκειμένου να στηρίξουν τους συναδέλφους τους στην σημερινή κινητοποίηση, ενώ άλλοι αγρότες από τις Σέρρες δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις πλατείες των χωριών, όπου τα έχουν παρατεταγμένα και να συνεδριάσουν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.
Σήμερα, εν τω μεταξύ, αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο των περιοχών τους, με στόχο να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους. Μάλιστα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα κλείσει στις 11 το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί και στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον δήμο Καβάλας.
Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Αύριο, επίσης, αγρότες της Βοιωτίας μαζί με συναδέλφους τους απο την ευρύτερη περιοχή πρόκειται να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Κάστρο και Ανθήλη, επί της εθνικής οδού Αθηνλων-Λαμίας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 2:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον αγρότη Γιάννη Βάγκο, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.
Οι αγρότες, σημειωτέον, αντιδρούν στο μέτρο της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων για όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν, μεταξύ άλλων, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.
Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης