Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων για σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την υπόθεση Ξηρού

Αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων για σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την υπόθεση Ξηρού
Τούς καταλογίζονται πειθαρχικές ευθύνες για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παρέμεινε σχεδόν μέχρι τα ξημερώματα στην πτέρυγα που κρατούνταν άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων τέθηκαν ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι έπειτα από απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.
Στα άτομα αυτά καταλογίζεται το γεγονός ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Χριστόδουλος Ξηρός παρέμεινε σχεδόν μέχρι τα ξημερώματα στην πτέρυγα που κρατούνταν άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Επίσης, στο πειθαρχικό παραπέμφθηκαν επιπλέον 10 σωφρονιστικοί υπάλληλο, οι οποίοι θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις Ξηρού εντός των φυλακών.
Οι πειθαρχικές ευθύνες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, στη διάρκεια της τελευταίας άδειας που έλαβε απο τις φύλακες.
Ήδη ελέγχονται πειθαρχικά με απόφαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών και οι δυο εισαγγελείς, οι οποίες χορηγήσαν τις άδειες στον Χριστόδουλο Ξηρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης