Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χρυσοχοΐδης (υπ.Υποδομών) – Οι αυξήσεις των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις του 2007

Χρυσοχοΐδης (υπ.Υποδομών) – Οι αυξήσεις των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις του 2007
Οι κάτοικοι του δήμου Ωρωπού δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες



Οι αυξήσεις των διοδίων που ανακοινώθηκαν είναι αυτές που προβλέπονται από τις αρχικές συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων το 2007 ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πράγματι υπήρχε μια αδικία για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά αυτή αντιμετωπίστηκε, καθώς, όπως είπε, αυτοί δεν θα πληρώσουν την αύξηση της τιμής των διοδίων στις Αφίδνες.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι η τιμή διέλευσης από τα διόδια Αφιδνών για τους κατοίκους του δήμου Ωρωπού θα παραμείνει στα 2,10 ευρώ για τα ΙΧ, υπογραμμίζοντας ότι όποιος αποδεικνύει μια σχέση με την περιοχή (π.χ. μέσω βεβαιώσεων από τους Δήμους ή από τη ΔΕΗ) μπορεί να πάρει το αυτόματο μηχάνημα για να έχει την έκπτωση.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι αν δεν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων τότε τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Θέλουμε να το κάνουμε αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εάν επιλέξουμε να χρηματοδοτούμε αυτόν που θέλει να πάει στον Ωρωπό για το εστιατόριο ή για μπάνιο και να στερήσουμε χρήματα από τον άστεγο και τον φτωχό, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης