Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής σε έργα στη Σαλαμίνα

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής σε έργα στη Σαλαμίνα
Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει επικεφαλής στην προσπάθεια να αναδειχθούν σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 Σαλαμίνα – Πειραιάς
Το νησί της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, το Δήμαρχο Σαλαμίνας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου δικτύου ομβρίων υδάτων που κατασκευάζεται για να θωρακίσει αντιπλημμυρικά το νησί αλλά και για την παράδοση του έργου ηλεκτροφωτισμού της Λ. Φανερωμένης.
Πρόκειται για απαραίτητα έργα υποδομής για το νησί της Σαλαμίνας, ώστε να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικό τρόπο οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν το νησί σε περιπτώσεις έντονης νεροποντής.
Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη ξεπερνά τα 9 εκ € (7,3 στα Παλούκια και 1,9 στη Φανερωμένη) με πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του τρίτου δικτύου με μήκος 2,5 χιλιόμετρα, προϋπολογισμού 10 εκ €, στην περιοχή της Σαλαμίνας, και θα αρχίσει έτσι μια δέσμη απαραίτητων έργων υποδομής που θα βελτιώσουν ορατά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής διαβούλευσης, και πέρα από τα απαραίτητα έργα που γίνονται στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, αναλαμβάνουμε επικεφαλής των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και ταυτόχρονα τη στήριξη και τη χρηματοδότηση της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 για τη Σαλαμίνα και τον Πειραιά. Πρέπει να αναδειχθεί ο τόπος για τη μεγάλη του ιστορία αλλά και ως τουριστικός προορισμός.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης