Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εύσημα ΤΕΕ στους Κεφαλονίτες μηχανικούς για την αντισεισμικότητα των κτηρίων στο νησί

Εύσημα ΤΕΕ στους Κεφαλονίτες μηχανικούς για την αντισεισμικότητα των κτηρίων στο νησί
Χωρίς αστοχίες η οικοδόμηση των κτηρίων στην Κεφαλονιά, αν γίνονταν αυτοί οι σεισμοί σε άλλη χώρα θα θρηνούσαμε θύματα, τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρ. Σπίρτζης
Εύσημα στους Κεφαλονίτες μηχανικούς έδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε ότι η οικοδόμηση των κτηρίων του νησιού δεν παρουσιάζουν αστοχίες, για να συμπληρώσει ότι αν γίνονταν τέτοιου μεγέθους σεισμοί σε άλλη χώρα θα θρηνούσαμε θύματα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψής του στην Κεφαλονιά, ο κ. Σπίρτζης τόνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι μηχανικοί του νησιού έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο έργο τους» και πρόσθεσε ότι «η επιβράβευση απέναντί τους και απέναντι στην κοινωνία είναι ότι δεν έχουμε με τέτοιο σεισμό ένα θύμα ή έναν τραυματία, που σημαίνει ότι επί δεκαετίες η δουλειά που γίνεται στην Κεφαλονιά δεν έχει μία αστοχία».
Μετά τον σεισμό της Κεφαλονιάς, τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, πρέπει να βγουν «κρίσιμα συμπεράσματα και θεσμικά σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και σε σχέση με την επιστήμη μας».
Παράλληλα, κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, το προεδρικό διάταγμα για το μητρώο κατασκευαστών ιδιωτικών έργων. Αν πάτε μια βόλτα στην περιοχή θα δείτε ότι έχουν φύγει στέγες, που σημαίνει ότι οι τεχνίτες μας, τα τεχνικά επαγγέλματα, θα πρέπει αξιόπιστα να αδειοδοτούνται και με ευθύνη, όχι όπως είναι σήμερα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν μπορεί να μην υπάρχει θεσμοθετημένη η ταυτότητα του κτηρίου, που θα προβλέπει ελέγχους και για τα στατικά των κτηρίων και για τις εγκαταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν να προωθούνται θεσμοθετήματα σαν και αυτό που γνωμοδότησε η επιτροπή ανταγωνισμού, που φέρνει το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού και του μηχανικού γενικότερα σαν να είναι μια απλή παροχή υπηρεσιών χωρίς ευθύνη και χωρίς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης