Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση προχωρά η ΟΛΜΕ την Παρασκευή

tags :
Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση προχωρά η ΟΛΜΕ την Παρασκευή
Για την ημερά αυτή έχει οριστεί η εκδίκαση  στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ την Παρασκευή, ημέρα εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί στις 10:30 συλλαλητήριο στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι.
Μάλιστα, προκειμένου να προσέλθουν στις κινητοποιήσεις η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής.
Όπως διαμηνύει η ΟΛΜΕ στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».
Για το ίδιο ζήτημα ζητεί επείγουσα συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλου.
Σημειώνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης θα αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που θα μεταφέρουν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης