Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες - Κάλεσμα για ενίσχυση των μπλόκων

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες - Κάλεσμα για ενίσχυση των μπλόκων
Αίτημά τους η ακύρωση του μέτρου για τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων, αλλά και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ
Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θα λάβουν σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας, αλλά και των Σερρών.
Εν τω μεταξύ, χθες, οι θεσσαλοί αγρότες κάλεσαν τους εκπροσώπους όλων των μπλόκων ανά την Ελλάδα  να συναποφασίσουν στο πλαίσιο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, το Σάββατο.
Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσαμ στους πολίτες να ενισχύσουν το μπλόκο της Νίκαιας στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που θα διοργανώσουν την ερχόμενη Κυριακή.
Σήμερα αγρότες από Νάουσα και Αλεξάνδρεια κατευθύνονται ήδη στον κόμβο της Κουλούρας.
«Η ουρά έχει φθάσει ήδη τα 10 χλμ», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος (μέλος της Πρωτοβουλίας), μη αποκλείοντας μάλιστα το ενδεχόμενο «από σήμερα κιόλας να κλείσουμε συμβολικά την Εγνατία Οδό».
Ησυχία επικρατεί σε Δράμα και Καβάλα, όπως και στην υπόλοιπη Β. Ελλάδα.
Στην Κρήτη, αγρότες έχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό των ΔΟΥ Χανίων και Ηρακλείου και δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν αν δεν προκύψει διευθέτηση σχετικά με την υπαγωγή τους στην τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων.
Κοινό αίτημα όλων αποτελεί μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της τήρησης βιβλίων εσόδων - εξόδων για όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και- μεταξύ άλλων - ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Την Παρασκευή, το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια θα επισκεφθεί ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης