Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην… αντεπίθεση ο Άγγελος Φιλιππίδης – «Κάποιοι επιθυμούν να μην γυρίσω, για να μην καταθέσω» - Στόχος να πληγεί o Καραμανλής

Στην… αντεπίθεση ο Άγγελος Φιλιππίδης – «Κάποιοι επιθυμούν να μην γυρίσω, για να μην καταθέσω» - Στόχος να πληγεί o Καραμανλής
Τι υποστήριξε κατά την απολογία του στο δικαστήριο της Τουρκίας
(upd3)Στην… αντεπίθεση περνά ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος διαμηνύει πως κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να μην καταθέσει!
Ειδικότερα, στο περιθώριο αποκλειστικής συνομιλίας με την ιστοσελίδα «enikos.gr», ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς έχει να καταθέσει αρκετά πράγματα.
«Εγώ θα μιλήσω, γι' αυτό θα γυρίσω» διέτεινε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, καταγγέλλοντας συγκεκριμένους κύκλους, υπογράμμισε πως «κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσω για να μην καταθέσω».

Τι υποστήριξε κατά την απολογία του στο δικαστήριο της Τουρκίας
Βγήκε από τις τουρκικές φυλακές του Μάλτεπε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, λίγες ώρες μετά την απολογία του, στην οποία υποστήριξε πως η δίωξή του είναι καθαρά πολιτική
Κατά τις πληροφορίες, ο Άγγελος Φιλιππίδης βγήκε από τις φυλακές του Μάλτεπε και βρίσκεται σε τμήμα Μεταγωγών.
Εκεί θα παραμείνει μέχρι να δικαστεί το δεύτερο αίτημα έκδοσής του, το οποίο έχουν υποβάλλει οι ελληνικές δικαστικές αρχές για τη δανειοδότηση από το ΤΤ του επιχειρηματία, Παναγιώτη Ευθυμίου.
Στο μεταξύ, για πολιτική δίωξη εις βάρος του έκανε λόγο ο Άγγελος Φιλιππίδης, κατά τη διάρκειας της απολογίας του στο δικαστήριο της Τουρκίας.
Όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, η συνήγορος του Α. Φιλιππίδη, υποστήριξε ότι ασκείται σε βάρος του πολιτική δίωξη, καθώς υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος Φιλιππίδη έχει μοναδικό στόχο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Να σημειωθεί ότι χθες, η εισαγγελία εφετών της Αθήνας και το αρμόδιο τμήμα εκδόσεων, απέστειλαν επείγον αίτημα, για την εκ νέου κράτηση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη στην Τουρκία.
Οι ελληνικές αρχές επικαλούνται το δεύτερο αίτημα έκδοσης του Α. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, το οποίο αφορά σε επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου.
Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα για τη σύλληψη του Α. Φιλιππίδη, που αφορούσε στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, καθώς σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία απαιτείται πρώτα να έχει λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών ο κατηγορούμενος και μετά να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του.
Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης δεν είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε διεξαχθεί από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.
Ο κ. Φιλιππίδης μένει επί τούρκικου εδάφους και διαμηνύει μέσω των δικηγόρων ότι ο ίδιος σε κάθε περίπτωση θα εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών για να λογοδοτήσει.

(Πρώτη ενημέρωση - Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:24)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης