Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυκνώνουν τα αγροτικά μπλόκα – Β. Μπούτας – Αιτήματα επιβίωσης οι διεκδικήσεις των αγροτών

Πυκνώνουν τα αγροτικά μπλόκα – Β. Μπούτας – Αιτήματα επιβίωσης οι διεκδικήσεις των αγροτών
Kλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι ολοένα πυκνώνουν στα μπλόκα, κατά μήκος της χώρας, με προοπτική διάρκειας των κινητοποιήσεων «τουλάχιστον για έναν μήνα», όπως τονίζει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας.
Ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματα επιβίωσης χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις τους καθώς υποστηρίζει ότι «με τον συνυπολογισμό των φόρων, του υψηλού κόστους παραγωγής και τη μείωση των ενισχύσεων, οι αγρότες ευτελίζονται», ενώ θεωρεί μύθο την προοπτική ενασχόλησης των νέων με τη γεωργία, που προωθεί η κυβέρνηση.
Σε ερώτηση εάν ξεκίνησαν διαβουλεύσεις και εάν υπάρχει πιθανότητα υπαναχώρησης της κυβέρνησης σε κάποια σημεία, απάντησε ότι «μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» και απέδωσε την «αδιαλλαξία» της κυβέρνησης στην πρόθεσή της «να συγκεντρωθούν η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, αλλά και για να πληρώσουμε εμείς την κρίση και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν».
Για τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αρκέστηκε να πει ότι τώρα ξεκίνησαν και ότι ακόμα συγκεντρώνονται τα τρακτέρ, ενώ εκκρεμεί και ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα κόμματα, στο υπουργείο και αλλού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης