Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αμείωτη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά – Έχουν καταγραφεί 250 μετασεισμοί

Αμείωτη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά – Έχουν καταγραφεί 250 μετασεισμοί
Έντονη η σεισμική διέγερση και σε άλλα σημεία της Eπικράτειας


Τουλάχιστον 250 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην Κεφαλονιά ύστερα από τα 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, έχουν καταγραφεί 25 σεισμικές δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ και περισσότερες από 130 δονήσεις με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 Ρίχτερ.
Την ίδια στιγμή, καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα και σε άλλα τμήματα της Ελλάδας.
Χθες το βράδυ καταγράφηκε σεισμός 4,4 Ρίχτερ στα βορειοανατολικά της Πύλου ενώ σήμερα το πρωί υπήρξαν δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις της τάξης των 3,5 και 3,7 Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή στα νοτιοανατολικά της Κρήτης.
«Είμαστε σε περίοδο σεισμικής δραστηριότητας σε αρκετά τμήματα του ελληνικού τόξου και θα πρέπει να γίνονται συνεχώς μελέτες» ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο ΣΚΑΪ οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Κώστας Παπαζάχος.
Εν τω μεταξύ, σε εκδήλωση της Ελληνικής Γεωολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε χθες ο Β.Παπαζάχος, ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ υποστήριξε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει τη δυνατότητα να προβλέψει που θα γίνουν σεισμοί την επόμενη δεκαετία, υπογραμμίζοντας πως είναι αρκετά πιθανό σε αυτήν την περίοδο να υπάρξει ένας σεισμός μεγέθους της τάξης των 7 Ρίχτερ.
Πάντως ο κ.Β.Παπαζάχος αναφερόμενος στο σεισμό της Κεφαλονιάς επεσήμανε πως με τη δόνηση των 5,8 βαθμών εκλύθηκε ικανοποιητικό ποσό ενέργειας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού το ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 7 Ρίχτερ.
Την ίδια στιγμή, ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται στην Κεφαλονιά, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι από τα 500 σπίτια που υπέστησαν ζημιές και έχουν ελεγχθεί, τα μισά κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο περίπου 5% του συνόλου των κατασκευών στο νησί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης