Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πιθανός ένας ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Πιθανός ένας ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
Οι σεισμολόγοι συγκλίνουν ότι ο σεισμός της Κυριακής είναι ο κύριος


Στην άποψη ότι ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την περασμένη Κυριακή την Κεφαλονιά ήταν ο κύριος σεισμός καταλήγουν οι σεισμολόγοι, οι οποίοι πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού.
«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
«Είχαμε κι άλλους δυο μετασεισμούς γύρω στις 12.30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας» τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως από την περασμένη Κυριακή έχουν καταγραφεί 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι.
Σημειώνεται πως από τους έως σήμερα ελέγχους των μηχανικών, ζημίες παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι ενώ ακατάλληλο κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.
Την ίδια στιγμή, περίπου 1.000 άνθρωποι φιλοξενούνται στο πλοίο Superfast 11 και άλλα 1.000 άτομα, στο Ελευθέριος Βενιζέλος που έδεσε στη Σάμη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης