Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τροποποιήσεις στο «πλαφόν» συνταγογράφησης - Ποιοι εξαιρούνται

Τροποποιήσεις στο «πλαφόν» συνταγογράφησης - Ποιοι εξαιρούνται
Τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων είναι μεταξύ αυτών που εξαιρούνται

Σε τροποποιήσεις στο μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ προχώρησε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γίνει πιο λειτουργικό.
Σύμφωνα με τον υπουργό Α. Γεωργιάδη, από το πλαφόν εξαιρούνται τα εμβόλια, οι νεφροπαθείς και οι μεταμοσχευθέντες συμπαγών οργάνων, για να μην έχουν κίνδυνο οι συγκεκριμένοι ασθενείς ως προς τη λήψη των φαρμάκων τους, καθώς και νοσοκομειακοί γιατροί, «ώστε να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα καταφυγής εκεί και να μην πέφτουν θύματα ενδεχόμενης εκμετάλλευσης».
Ο υπουργός ωστόσο υπεραμύνθηκε του μέτρου, επισημαίνοντας ότι εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό, θα πρέπει και οι συμβεβλημένοι και οι συναλλασσόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί να γνωρίζουν ότι υπάρχει προϋπολογισμός».
Υπενθυμίζεται ότι το «πλαφόν», που ίσχυσε στις αρχές του μήνα, προβλέπει ότι κάθε γιατρός του ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνταγογραφεί κάθε μήνα πάνω από το 80% της αξίας των φαρμάκων που είχε χορηγήσει το 2013.
Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει ζητήσει την απόσυρση του μέτρου και καλεί τους γιατρούς «να αδιαφορήσουν για το αστυνομικό μέτρο του «πλαφόν» συνταγογράφησης- διαγνωστικών εξετάσεων και να συνεχίσουν την άσκηση του λειτουργήματός τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης