Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τη Δευτέρα η εκδίκαση για την εκκαθάριση της ΕΛΒΟ – Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους

tags :
Τη Δευτέρα η εκδίκαση για την εκκαθάριση της ΕΛΒΟ – Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζομένους
Θα πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους
Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, θα εκδικαστεί η αίτηση του ελληνικού δημοσίου προκειμένου να τεθεί η ΕΛΒΟ σε ειδική εκκαθάριση.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν σειρά δράσεων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους, όπως παρέμβαση στο δικαστήριο.
Επίσης, εργαζόμενοι στη βιομηχανία και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα συναντηθούν με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «η αναδιάρθρωση της ΕΛΒΟ έγινε εδώ και χρόνια» με μείωση του προσωπικού, του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους κατά 40%.
Παράλληλα, επισημαίνουν τις διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας, αλλά και το γεγονός ότι διεκδικεί νέες συμβάσεις, όπως επίσης τονίζουν το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από χώρες του εξωτερικού (Ιρακ, Σ.Αραβία, Μποτσουάνα, Λιβύη) για παραγγελίες και αναβαθμίσεις στρατιωτικών οχημάτων και ερπυστριοφόρων, για τα οποία έχει τις άδειες.
Ακόμη, σημειώνουν ότι λόγω της καθυστέρησης του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει της προθέσεις του για την ΕΛΒΟ, καταγγέλθηκε σύμβαση προμήθειας φορτηγών αξίας 20 εκατ. ευρώ με το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, ενώ υπογραμμίζουν και τις επιπτπωσεις για τη μελλοντική προμήθεια ανταλλακτικών των οχημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως επισημαίνεται, παρά το γεγονός ότι η πρώτη έκθεση συμβούλων το 2012 ήταν θετική για τις προοπτικές της εταιρείας, η δεύτερη βασίστηκε στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2013, που ήταν αρνητικά, λόγω των ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων του δημοσίου προς την εταιρία.
Ζητούν δε να οριστεί διοίκηση της εταιρείας που παραμένει «ακέφαλη» το τελευταίο εξάμηνο, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών στους εργαζόμενους και να δοθεί τέλος στην απαξίωση της ΕΛΒΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης