Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατά της απελευθέρωσης των μη συνταγογραφούμενων τάσσεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Κατά της απελευθέρωσης των μη συνταγογραφούμενων τάσσεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
«Η αγορά δεν είναι πάνω από την υγεία και το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το μέτρο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και της πώλησης τους ακόμα και από τα σουπερμάρκετ.
Σειρά παίρνει τώρα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), προειδοποιώντας με άνευ προηγουμένου κινητοποιήσεις του κλάδου, εάν το υπουργείο Ανάπτυξης επιμείνει στο μέτρο.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κ. Θεοδοσιάδης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για ανεξήγητη και επικίνδυνη εμμονή από πλευράς του στο ζήτημα, με βάση έκθεση του ΟΟΣΑ.
«Η αγορά δεν είναι πάνω από την υγεία και το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα», είπε ο κ. Θεοδοσιάδης, αναφέροντας ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα χορήγησης των ΜΥΣΥΦΑ από τα σουπερμάρκετ, ενώ ο ΕΟΦ από πλευράς του επισημαίνει ότι κανένα φάρμακο δεν είναι αβλαβές και ακίνδυνο.
«Οικονομικά συμφέροντα με ονοματεπώνυμο προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες αρπαχτές», δήλωσε ο κ. Θεοδοσιάδης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μια ενδεχόμενη απελευθέρωση των τιμών όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε μειώσεις, αλλά θα εκτινάξει το κόστος τους κατά 20%, υπογράμμισε.
Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και ανώδυνα φάρμακα δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να διατίθενται εκτός φαρμακείου, υπογράμμισε, από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης