Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η λίστα με τους δήμους όπου θα αρχίσει το πρώτο κύμα απολύσεων το 2014

tags :
Η λίστα με τους δήμους όπου θα αρχίσει το πρώτο κύμα απολύσεων το 2014
Δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους


Από 17 δήμους της χώρας, οι οποίοι δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα αρχίσει το πρώτο κύμα μετακινήσεων αλλά και απολύσεων υπαλλήλων για το 2014.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο οποίο και δημοσιεύεται η λίστα με τους 17 δήμους, οι απολύσεις των υπαλλήλων θα προσμετρηθούν στις 11.400 απομακρύνσεις από το Δημόσιο που πρέπει να πραγματοποιηθούν εντός του 2014.
Βάσει του δημοσιεύματος, υπολογίζεται ότι οι 17 δήμοι διατηρούν 18 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα έσοδο και στηρίζονται αποκλειστικά σε χρήματα των δήμων.
Πρώτος στην εν λόγω λίστα είναι ο δήμος Καλαμαριάς του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.
Ακολουθεί ο δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο δήμος Θάσου, ο δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο δήμος Γορτύνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.
Στη λίστα βρίσκεται ακόμα ο δήμος Αχαρνών, Αμαρουσίου, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Στους παραπάνω δήμους θα εφαρμοστεί πρόγραμμα περικοπών, κυρίως σε έξοδα για πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ, αλλά και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δομών, απ' όπου θα προκύψει και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλους δήμους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης