Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι αγρότες - Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και αναλόγως θα κινηθούμε, δηλώνουν

Σε κινητοποιήσεις από σήμερα οι αγρότες - Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και αναλόγως θα κινηθούμε, δηλώνουν
Δεν αποκλείονται και «μπλόκα» στις εθνικές οδούς στα τέλη Ιανουαρίου


(upd) Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης λογιστικών βιβλίων από τους μικρομεσαίους αγρότες, τη θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και τη ρύθμιση «κόκκινων» δανείων.
«Μαζευόμαστε στις πλατείες των χωριών, την Παρασκευή στις 24 Ιανουαρίου θα πάμε στις εφορίες όλης της χώρας να κάνουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας για το φορολογικό και μετά ανάλογα με τις δυνάμεις που έχουμε θα δούμε και προς τα πού θα κινηθούμε», τόνισε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Παλαμά και εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
«Αυτό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες, όχι απλά δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν, αλλά δεν θα μπορούν να ζήσουν. Εμείς ζητάμε 40.000 αφορολόγητο και μέχρι εκεί να μην έχει κανείς αγρότης βιβλία», τόνισε.
Σημειώνεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή, στη Λάρισα, αποφάσισαν να παρατάξουν αρχικά τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και από τη συμμετοχή να εξαρτηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.
Επιπλέον, αποφασίστηκε την Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορίες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.

(Πρώτη ενημέρωση 08:24, 21 Ιανουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης