Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών την Πέμπτη

Τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών την Πέμπτη
Από τις 11:00 έως τις 15:00 - Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), την ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ και άλλους υγειονομικούς φορείς.
Στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.
Οι γιατροί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας, διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη.
Η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατεδαφίζει το ΕΣΥ, το ΕΟΠΥΥ, τον δημόσιο τομέα υγείας και καταγγέλλει ότι επιτίθεται εκ νέου στις «άδειες τσέπες των πολιτών», ενώ κάνει λόγο για «υγειονομική γενοκτονία» στον βωμό των μνημονιακών συμβάσεων.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος στηρίζει την τετράωση στάση των γιατρών, επισημαίνει ότι «η καταστροφική πολιτική που προωθείται στον τομέα της υγείας πρέπει να σταματήσει άμεσα» και ζητά από τους φορείς και τους πολίτες τη συμπαράστασή τους για:
• Να μην διαλυθεί η δημόσια Π.Φ.Υ.
• Να σταματήσουν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στη λειτουργία των ιατρών με τα απαράδεκτα πλαφόν σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.
• Να σταματήσει το «χαράτσι» στους ασθενείς για επισκέψεις - φάρμακα - εξετάσεις.
• Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας και η προωθούμενη εκχώρηση στις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας.
• Να προωθηθεί εθνικός σχεδιασμός για την υγεία και την περίθαλψη του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (κομμάτων - φορέων - πολιτών).
«Η κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται αυξημένη κοινωνική προστασία και πρέπει όλοι να συνεργήσουμε στην κατεύθυνση αυτή», τονίζεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης