Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Με απόφαση καταπέλτη απορρίφθηκε η αίτηση 22 εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας

Με απόφαση καταπέλτη απορρίφθηκε η αίτηση 22 εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας
To Εφετείο έκρινε ότι δεν συνεπάγεται οικονομική βλάβη των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Με μία απόφαση καταπέλτη, το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση 22 εκπαιδευτικών που ζητούσαν να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας που τους έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι εφέτες έκριναν ότι η τοποθέτηση των 22 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δε συνεπάγεται για τους ίδιους και την οικογένειά τους στέρηση των αναγκαίων πόρων διαβίωσης, καθότι συνεχίζουν να λαμβάνουν τα ¾ των αποδοχών τους.
Στην αίτησή τους, οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η περικοπή των αποδοχών τους, λόγω της διαθεσιμότητας, θα θέσει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, ενώ σε πολλούς από αυτούς οι αποδοχές τους θα προσεγγίσουν το όριο της φτώχειας (580 ευρώ), όπως αυτό προσδιορίστηκε βάσει στατιστικών στοιχείων της Eurostat.
Το Εφετείο έκρινε ότι «η οικονομική βλάβη» την οποία επικαλούνται οι 22 εκπαιδευτικοί, είναι επανορθώσιμη, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η κυρία αγωγή που έχουν καταθέσει, κρίνοντας παράλληλα πως η αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν δικαιολογείται.
Συγκεκριμένα, το Εφετείο έκρινε πως αυτό συνάπτεται «προς το συμφέρον του εν γένει δημόσιου τομέα» και αποβλέπει «στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, στην εναρμόνιση της με τους στόχους της εθνικής οικονομίας, στη σύνδεση της με την αγορά εργασίας και τη μείωση του πληθωρισμού των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης