Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την αποχώρησή τους από τον διάλογο ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

tags :
Την αποχώρησή τους από τον διάλογο ανακοίνωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Δεν υπήρξε απολύτως καμία αλλαγή ως προς τα ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους
Αποχωρούν από τον διάλογο για τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί, καθώς όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή ως προς τα ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη, την Πέμπτη, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απολύτως καμία αλλαγή ως προς ουσιώδη σημεία του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ, με τον υπουργό να αρνείται να αποδεχθεί ακόμη και τη δηλωμένη πρόθεσή του ενώπιον τους προ τριμέρου σε πρότασή τους για ύπαρξη κάποιας εύλογης μεταβατικής περιόδου προκειμένου να κάνουν διακοπή ελευθέρου επαγγέλματος, όσοι θα ήθελαν να ενταχθούν στο νέο  σύστημα.
«Οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας εισέπραξαν μεταξύ άλλων και ειρωνείες του τύπου ότι μπορούμε για προτεινόμενες τροπολογίες επί του νομοσχεδίου να απευθυνθούμε στη Βουλή διότι το υπουργείο απλώς εισηγείται, ενώ η ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει τελικά για τους Μάλιστα, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζητά την αποπομπή του κ. Γεωργιάδη, καταγγέλλοντάς τον «για υποκρισία και ειλημμένες αμετακίνητες αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν τον ομολογημένο δημόσια λόγο από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για απόλυση χιλιάδων γιατρών».    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης