Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΠΟΕΣΥ - Δύσμορφο και δυσλειτουργικό υποκατάστατο της ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ

ΠΟΕΣΥ - Δύσμορφο και δυσλειτουργικό υποκατάστατο της ΕΡΤ η ΝΕΡΙΤ
Σχεδιάζεται με προδιαγραφές επιπέδου τοπικού καναλιού, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
Δύσμορφο και δυσλειτουργικό υποκατάστατο της ΕΡΤ χαρακτηρίζει τη ΝΕΡΙΤ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι σχεδιάζεται με ελάχιστο προσωπικό και με προδιαγραφές τοπικού καναλιού.
«Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για "ελληνικό BBC", ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σχεδιάζεται με προδιαγραφές επιπέδου τοπικού καναλιού, ακυρώνοντας τις διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών περί δημιουργίας ενός νέου, ανεξάρτητου, πολυφωνικού και ποιοτικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Αντ’ αυτού, δημιουργείται ένας συρρικνωμένος αθηνοκεντρικός οργανισμός, που φιμώνει και εξαφανίζει την περιφέρεια», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Προσθέτει δε, ότι «ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας τελικά σχεδιάζεται με ελάχιστο προσωπικό σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, έτσι ώστε να μη μπορεί να είναι ανταγωνιστικός για τα ιδιωτικά κανάλια, ενώ η παραγωγή μεγάλου μέρους των προγραμμάτων του παραδίδεται σε ιδιώτες».
Παράλληλα, κάνει λόγο για στραγγαλισμό της περιφέρειας, κάτι που «αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις 15 δημοσιογράφοι προβλέπονται για την ΕΤ3 και κανένας για την υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης».
Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά να της δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις της προτού ληφθούν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης