Τελευταία Νέα
Κοινωνία

OΛΜΕ- Στάση «Μαρίας Αντουανέτας» κρατά η κυβέρνηση στην υπόθεση της «Λευκής Εβδομάδας»

OΛΜΕ- Στάση «Μαρίας Αντουανέτας» κρατά η κυβέρνηση στην υπόθεση της «Λευκής Εβδομάδας»
H κυβέρνηση έρχεται να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων και να αναφωνήσει «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι», καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
"Πυρά" κατά της κυβέρνησης εξαπολύσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σχετικά με τις διαβουλεύσεις που έχουν ξεκινήσει για την καθιέρωση της «Λευκής Εβδομάδας».
Μάλιστα η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για στάση «Μαρίας Αντουανέτας» της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, που έρχεται να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων και να αναφωνήσει «αν δεν έχετε ψωμί, φάτε παντεσπάνι».
«Γιατί αυτή τη φράση φέρνει στο μυαλό όλων η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες για την καθιέρωση της λεγόμενης “λευκής εβδομάδας” μετά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου οι μαθητές και οι οικογένειες τους να κάνουν χειμερινές διακοπές» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, η κυβέρνηση δείχνει να πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι δεν πάνε χειμερινές διακοπές επειδή τους λείπει ο χρόνος και τους δεσμεύουν οι σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών τους, όμως στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει λόγω των πολιτικών λιτότητας.
Ακόμη η ΟΛΜΕ καταγγέλλει δημιουργία κουλτούρας παρέμβασης των επιχειρήσεων στη ζωή του σχολείου, κάτι που «ταιριάζει και με τις συνολικότερες κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την εκπαίδευση».


bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης